Herstart van de lessen va. 1 juli

Na een lange tijd afwachten wanneer de overheid besluit de sector te versoepelen is het zover! Vanaf 1 juli we mogen weer danslessen verzorgen! Daar zijn wij uiteraard heel erg blij mee! Maar er zijn kanttekeningen. De dansbranche heeft de handen ineengeslagen en een dansprotocol opgesteld. In dit protocol zijn richtlijnen ter voorkoming van het Covid19 en deze zijn strikt(!). Daarmee is vanuit de branchevereniging en overheid een belangrijke verwachtingen van het bedrijf maar ook van jullie als danser. Om de (tijdelijke) toekomst soepel te laten verlopen hebben we die punten onder elkaar gezet waar jullie als deelnemer mee te maken krijgen. Uiteraard hebben we goed gekeken naar de mogelijkheden en uitvoerbaarheid. Mocht je door onderstaande afspraken vragen of opmerkingen hebben dan staan wij voor je klaar!

 • De deelnemer/danser/koppel mag niet meer in en uit lopen. Dit gebeurde bijvoorbeeld voorheen wanneer de groepen elkaar kruiste van les tot les of wanneer iemand gewoon even binnenkwam voor een drankje of om even te kijken bij de les. De deur stond eigenlijk altijd open.

In de nieuwe situatie is het noodzakelijk dat het pand eerst leeg is voordat de nieuwe groep binnenkomt en alle contactvlakken gereinigd worden. Je zult begrijpen dat dit tijd kost en dat wij daarom tussen de lessen meer tijd nodig hebben voordat wij een nieuwe groep binnen kunnen laten.

Hoe gaat het is zijn werk. Wij sluiten de deur vanaf nu tijdens de danslessen, aanbellen heeft dan geen zin (maar is wel storend). De groep verlaat na de les het pand, in de tussentijd is het noodzakelijk dat alle oppervlakken waar men mogelijk CoVid19 kan overdragen gereinigd wordt. Wij verzorgen dit uiteraard en wij openen de deur voor de nieuwe groep. Dat betekent wel dat de groep buiten moet wachten. Soms is het weer erg beroerd desondanks zullen wij geen buitenoverkapping o.i.d. maken omdat dit mensen dicht bij elkaar brengt, mogelijk binnen de 1,5 meter. Hier dient men ook rekening mee te houden op het moment dat de wisseling van groep plaatsvindt. Houdt hier rekening mee en geef je mede danser de ruimte.

Wat betekent dit voor jullie. De lessen zullen starten op de normale roostertijden. Echter zal de 15 min pauzes vervallen. Deze tijd gebruiken wij dan om na de les schoon te maken. Hiermee bieden wij jou effectief de zelfde lesuren.

Voorbeeld roostertijden:        19:30 tot 20:45 word 19:30 tot 20:30 |  20:50 tot 22:05 word 20:50 tot 21:50

We blijven ondanks het ontbreken van de pauzes graag drankjes aanbieden tijdens de lessen en voorzien dit binnen de RIVM-richtlijnen. We waarderen het zeer als je geen eigen meegenomen eten of drinken nuttigt.

 • Bij het betreden van de school dienen de handen gewassen of gedesinfecteerd te worden a.d.h.v. de RIVM-richtlijnen. De handwas instructies zijn op logische plekken in de dansschool opgehangen.
 • De garderobe is gesloten. Het is de bedoeling dat jassen op, en schoenen onder de stoel gelegd worden. Houd hierbij rekening dat enkel danskoppels binnen de 1,5 meter van elkaar kunnen plaatsnemen. We betreuren het maar gezellig samen aan een tafeltje is geen optie op dit moment. We zullen daarop de zaal ook inrichten zodat de 1,5 meter gerespecteerd kan worden door elke deelnemer.
 • Het toilet mag door één enkel persoon gebruikt worden. Wij hebben wel twee toilet groepen, lees dames en heren toiletten maar wij kunnen de 1,5 meter niet garanderen op de looproute daarnaartoe. Na het gebruik van het toilet reinigt de bezoeker zelf de deurhendels, en knoppen. Uiteraard wast men de handen volgens de RIVM-richtlijnen na bezoek.
 • We hanteren een gezondheidscheck voorafgaand aan de dansles. Deze gezondheidscheck bestaat uit vijf vragen en voeren wij altijd Tevens noteren wij alle namen en telefoonnummers van bezoekers zodat we bij een eventuele besmetting met het CoVid19 het GGD kunnen voorzien van informatie zodat zij een contractonderzoek kunnen uitvoeren. Wat wij vooraf vragen is in lijn met de RIVM-richtlijnen. Het komt kort het op het volgende neer:
 1. Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 2. Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 3. Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 4. Heeft u hooikoorts klachten en daarbij plotseling verlies van smaak en/of reuk?
 5. Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Is op een van de vragen “ja” dan is het niet toegestaan om deel te nemen aan de dansles en dient de deelnemer thuis te blijven.

 • De dansers bij ons in de Dansschool zijn voornamelijk koppels en komen uit een gezin. Desalniettemin is het verplicht in de school om enkel te dansen met jou vaste partner. Wisselen is niet toegestaan. Heb je geen vaste partner en danste je voorheen bij ons met een hulpdame/ heer dan is het noodzakelijk dat deze hulp enkel met jou danst. Dit wordt dan gezien als vast danspartner en op deze wijze door ons schriftelijk vastgelegd. Voor de hulpdame/ heer betekent dat hij of zij geen andere danspartner mag hebben. Wij zijn ons bewust dat dit voor sommige dansers problemen oplevert. We gaan graag met jullie in contact om samen te kijken naar een oplossing.
 • Het is niet nodig om beschermende middelen zoals handschoenen of mondkapjes te gebruiken. Mocht je dat zelf prettig vinden, is dat uiteraard geen probleem.
 • Wij als trainer/ docent hanteren de 1,5 meter regel en het voordansen wordt alleen gedaan, mits de dansleraar een vaste assistent heeft. De dansleraar zal dan ook niet met jou dansen zoals voorheen.
 • Op de dansvloer geldt ook de 1,5 meter regel. Koppels dienen deze ruimte tegenover elkaar te respecteren. Indien dit niet haalbaar blijkt of niet aangehouden wordt is het noodzakelijk om de les te staken.
 • Privélessen worden vanaf 1 juli ook weer gegeven. De gene die deelneemt heeft rekening te houden aan alle bovenstaande afspraken en maatregelen.
 • De ventilatie van buiten naar binnen en van binnen naar buiten zal tijdens de lessen altijd aan staan. Dit om voldoende circulatie van lucht te verkrijgen.
 • Betalen kan enkel nog contactloos
 • We bepalen eind juli of we de vrij dansavonden weer kunnen opstarten en starten dan uiterlijk 1 augustus met het aanbod.

Wij hopen dat iedereen weer zin heeft om te dansen en dat we iedereen weer mogen verwelkomen op onze danslessen. Het gaat er anders uitzien, daar zijn we ons van bewust. Wij zullen ons maximaal inzetten om jullie een warm gevoel te geven in onze dansschool zodat de impact van het CoVid19 virus geen belemmering is voor een avond gezelligheid. Want daar zijn we nu ondertussen allemaal wel aan toe!

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *