Ons aanbod dansen

Ballroom

De Ballroom daarin komen o.a. de Quickstep, Engelse wals en Tango als meest bekende dansen aan het bod. Maar zeker niet minder mooi om te dansen zijn de Slow foxtrot en de Weense wals. Deze vijf dansen maakt een compleet Ballroompakket. De stijl kenmerkt zich door mooie jurken,  pakken en veelal glitter en glamour. Strakke houdingen in het dansen maakt het stijlvol en vooral smaakvol om naar te kijken en zeker ook om zelf te doen.

Stel je start bij de beginners dan komen drie van deze dansen aan bod: Quickstep, Engelse wals en Tango. Later in daarop volgende cursussen volgen de Weense wals en de Slow Foxtrot

Latin

De Latin is een Latijns americaans variant wat valt binnen het stijldansen. De Latin is herkenbaar door de lossere stijl van dans, met meer gebruik van de armen en heupen dan in de Ballroom. De meest bekende dans is wellicht de Cha Cha Cha gevolgd door de Jive, Rumba, Samba en Paso Doble. Iedere dans heeft zijn eigen karakter en stijl. Dit bij elkaar maakt de Latin een gigantisch leuke dansstijl.

Stel je start bij de beginners dan komen vier van deze dansen aan bod: Cha Cha Cha, Rumba, Jive en Samba. Later in daarop volgende cursussen volgt de Pasodoble

G-klasse

Voor mensen met een verstandelijke beperking bieden wij de G-Klasse aan. Een veel voorkomend misverstand is dat het niet mogelijk is om een goede Engelse Wals of Quick Step te kunnen leren. Maar niets is minder waar, al vele jaren zien wij dat deze en vele andere dansen al snel gedanst worden. In deze cursus bieden wij dan ook het totale stijldanspakket aan, van de Engelse Wals tot aan de Paso Doble. Daarnaast worden ook een aantal oude dansen gegeven zoals de Schaatsrijders Wals.

De G-Klasse is landelijk aangesloten bij de ‘Stichting Danssport op maat Nederland’ waarmee wij naast goede contacten met collega-dansscholen ook wedstrijden kunnen aanbieden. Waar de landelijke G-Klasse plaats biedt voor iedereen met een verstandelijke en lichamelijke beperking, bieden wij deze cursus echter alleen aan voor mensen met een verstandelijke beperking die in staat zijn zichzelf te bewegen. 

West coast Swing

De West Coast Swing is de nationale dans van Californië die zich uit de Lindy Hop heeft ontwikkeld. West Coast Swing wordt door vele verschillende soorten dansers omarmd, van Country tot Ballroom en Salsa, en neemt enorm toe in populariteit. Het leuke aan de West Coast Swing is dat elke groep dansers de dans naar hun eigen stijl kan aanpassen, een losse Salsa of een sierlijke Ballroom versie.

Wij bieden u de West Coast Swing als een combinatie van diverse stijlen en dansen welke allemaal samen komen in deze zeer afwisselende cursus.